Der anvendes ikke bageovne i det tibetanske køkken. De forskellige slags brød bliver enten tørstegt, friturestegt, grydebagt, dampkogt eller bagt i varm aske. Her er opskriften på et friturestegt brød, som er velegnet som tilbehør til en sammenkogt ret - eller til en picnic kurv.
Ingredienser
500 g mel
1/2 dl sukker
3 dl vand
25 g gær
olie til friturestegning
Gæren opløses i det lunkne vand. Sukker og mel tilsættes. Dejen æltes, og der tilsættes evt. mere mel til den, så den hverken er for tør eller for klistret (den skal være lind som bolledej).
Lad dejen forhæve i 5 min.
Slå dejen sammen, del og tril den til 8 boller. Lad bollerne hæve ca. 10 min.
Rul eller klap bollerne flade til ca. 5 mm tykke pandekager.
Skær tre riller i brødet.
Varm rigeligt olie i en pande eller wok. Frituresteg brødene til de er gyldenbrune.