Den tibetanske suppe - Thugpa - kan varieres på mange måder, alt efter hvad der er for hånden af råvarer, og om man er vegetar eller ej.
Ingredienser
Løg, hvidløg, olie og salt
Okse-, svine- eller lammekød
Grøntsager, f.eks.: kinaradisser, gulerødder, peberfrugt, kål
Vand til suppen, ca. 3 dl. pr. portion
Mel, ca. 50 g. pr. portion
Skær løget i tynde strimler. Skær kødet og grøntsagerne i små stykker. Varm olien op i en tilpas stor gryde. Steg løgene til de er gyldne. Tilsæt salt og presset hvidløg. Steg kødet heri. Når kødet er brunet tilsættes vand. Når vandet koger tilsættes grøntsagerne. Lad det koge i ca. 5 min., og skru så ned for varmen mens der laves nudler.
Nudler
Lidt vand tilsættes melet, og der æltes og tilsættes vand lidt ad gangen indtil dejen hænger sammen og er tilpas (hverken for klistret eller tør). Dejen rulles flad, og skæres i ca. 5 cm. brede baner, der igen skæres til små stykker, så nudlerne bliver ca. 5 cm. lange og max. 1 cm. brede.
Bring suppen i kraftigt kog, og tilsæt nudlerne heri. Lad det koge kraftigt i ca. 5 minutter. Pynt evt. med et grønt drys.