Frivillige fortæller ...
To næsten færdiguddannede dyrlæger som frivillige på Tibet Charity’s dyreklinik i Nordindien
Af stud.med.vet. Karen Singers Johansen og Kristine Dich-Jørgensen, 2013
Som næsten færdiguddannede dyrlæger, har vi i dette forår fået muligheden for at arbejde med gadehunde på Tibet Charity Animal Care Section i den nordindiske by Mcleod Ganj. Vi tog en måned ud af kalenderen og tog af sted, fordi vi mente, at vi havde kvalifikationerne til at give en hjælpende hånd, samtidig med, at vi var nysgerrige efter at finde ud af, hvordan et udviklingsland som Indien tager hånd om problemerne med gadehunde.
Klinikken blev i første gang oprettet, for at komme problemet med den voksende population af gadehunde i området til livs, samt at vaccinere såvel gadehunde som kæledyr mod rabies. I dag behandles også kæledyr for diverse sygdomme. Der tages betaling for den medicin der anvendes, men ikke for dyrlægens tid.
At tjene er at hele
Af Cecilia Augsburg, frivillig arbejder på klinikken i Dharamsala i april-maj 2010
Kontrasten var slående: Fra et hygiejnisk og præcist tilrettelagt ældre institution til en smudsig, mørk lille hytte med en rottefamilie, der samledes omkring grødskålen på gulvet.
Dyrlæger og veterinærsygeplejersker brugte ferie og penge på at arbejde gratis i Indien
Af Mogens Hansen, dyrlæge i Helsingør
Vi forlod den danske sommer i midten af august 2009 for at ankomme til en meget varmere sommer i New Delhi. Efter et par dage på vores faste tibetanske hotel, som ligger i et meget stille tibetansk område af Delhi, skulle vi videre til Dharamsala. Denne tur indbefatter en togtur på 12 timer, som jo altid er en oplevelse i Indien, samt en biltur på ca. 3 timer på det sidste stykke op i bjergene.
Læs mere: Dyrlæger og veterinærsygeplejersker brugte ferie og penge på at arbejde gratis i Indien
Fællesskab og store lyse øjeblikke
Af Peter, frivillig
At være frivillig giver mening. Det kan være hårdt, når man træt efter fyraften, familieliv og motion skal i gang med frivilligt arbejde, men det er også givende. Fordi man ved at arbejdet gør en forskel for mennesker i den anden ende. En del af arbejdet er naturligvis administrativt - bag computeren. Det er ikke hylende grinagtigt men noget, der bare skal gøres. Og det er relativt let at passe ind med en almindelig hverdag.
Adresse
C/O Gunver Juul
Hvedevænget 1
3230 Græsted
Telefontid
Onsdage kl. 10-12 på tlf. 22 40 72 30
(især vedr. sponsorater, uddannelsesprojekter og økonomi)
Vi forsøger at være på
kontoret i telefontiden,
men hvis der ikke træffes
nogen, så prøv venligst igen
– på forhånd tak.